Nem tudok dönteni: Focus vagy E36?

2017.07.03. 13:07

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Fiatal srác vagyok. Jelenleg egy régi Swiftem van 4 éve, ezres motorral, klíma nélkül. Nagyon szeretem az autót, mert soha semmi baja nincs, pörgős, hűséges kis társam. De meguntam a Suzukis létet, kezd korrodálni az egyik küszöb, kellene rá költeni, úgy döntöttem ideje váltani.

Jelenleg Ford Focus mk1 és BMW E36 között vacillálok. De nézegettem már Volvo S40/V40, Honda Civicet és Peugeot 206-ot is. Körülbelül 600 000 Ft-ot tudnék rászánni.

Nem baj ha esetleg szerelgetni kell,költeni rá hiszen tizenéves autókról beszélünk. A legcsábítóbb az E36, de az a baj vele, hogy tele van 1.6 compact-tal a piac, amit a fiatalok széthajtottak/kókányoltak, efelett pedig ritka a nagyobb motor és gyári állapot.

A lényeg hogy legyen benne klíma, illetve nyugodt szívvel el tudjak vele indulni akár egy tengerparti nyaralásra (a Suzukival többször is megjártam,soha semmi gond nem volt).

Köszönettel/Üdvözlettel

Attila

Kedves Attila!

Az E36-os nagy motorosok ára már megállt, és el is indult fölfelé, arra ne várjon, hogy hatszázért lesz nagy motorral. A jó megoldás a compactok közül a 318ti lenne, illetve a 318 IS. Az a 140 lovas motor nagyon jó, már normálisan megy, jól is eszik, és megbízható is. Először a küszöböknél, az emelési pontoknál szokott kirohadni, illetve a hátsó kerékíveken, ezeket a helyeket kell leginkább megnézni. Nekem is volt ilyen hójáró kocsim, illetve a feleségemnek is vettem ilyen kupét. Ha ez az álma, nyugodtan vegye meg, de jól meg kell nézni.

IMG 7367

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.