2017.09.04. 13:24

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Gáláns rokoni felajánlás folytán van egy max. másfél milliós elvi keretünk kisebb fogyasztású városi cirkáló beszerzésére. 3 kiskorú gyerekkel rohangálna időnként az édesanyjuk a budai oldalon, de nem lenne baj, ha a teljes értékű autó érzését is átélhetnénk, ha beesik egy-egy hosszabb vidéki út.

Egy benzines Previa boldog használóiként elkötelezettek vagyunk a Toyota márka iránt, ugyanakkor a városi 12 literrel kapcsolatos költségeket valahogy optimalizálni szeretnénk.

Toyota-szerelő ismerős a Yarisokat egérkamionnak titulálta, és javasolta, hogy inkább 1.4-es Corolla-irányban kutakodjunk, de a Honda Jazz is az ajánlott kategória nála. Privát ötletemként még behúztam a játéktérre a Honda Civic 5 ajtósait is, a 2008 előtti szériából, szintén 1.4-es benzines kivitelben.

Kívánatos lenne a 7 litert nem meghaladó átlagfogyasztás, kimondottan örvendetesnek találnék egy 6 liter körül tudó városi étvágyat.

Adott pénzügyi kerettel hogyan rangsorolná a Corolla-Jazz-Civic választékot, azonos műszaki állapotot feltételezve?

Köszönöm!

Albert

Kedves Albert!


Az én sorrendem a Jazz, Civic, Corolla, de ez a három mind jó. A Jazznél nincs jobb városi autó, de igazából semmilyen autó sincs, ami egyszerűbben, olcsóbban fenntartható, mert a Jazzen csak olajat, féket, gyertyát kell cserélni, még a vezérlést sem, mert ebben nem olyan vezérműlánc van, mint a TSI-kben, hanem tényleg az örökkévalóságnak készült. Még a 300 ezret futott autókban is a gyári lánc van.

01-regi-009

A helykínálat megdöbbentő különösen a külső méreteihez képest. Négy felnőtt férfi normálisan el van benne, a csomagtartójában elfér a saját kerekeiből öt darab behúzott csomagtér rolóval. A minap hazahoztam vele tizenkét darab 125x62.5x10 centis szigetelő anyag táblát, ami egy Volvo V70-esbe nem fért bele. Rozsdásodás a hátsó ívek lökhárító felőli végén indulhat el, illetve az ajtók alján.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.