Kombi Passat kell a családnak?

2017.09.17. 09:17

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdvözlöm!


Érdeklődni szeretnék Vokswagen Passat VI 2.0 PD TDI (140LE) autókról hogy mi a véleménye esetleg ugyanez csak 1.9-es (105LE) motorral. Skoda Fábiánk van, de kinőttük két kicsi gyermekkel kevés a hely benne ha cuccolni kell utazáshoz pl. Azt láttam hogy sok 2.0-ás van eladó gondolom nem véletlen ez sem. Viszont a 105 LE-s kicsit kevésnek találom ekkora karosszériához. Vagy nem így van? A DSG váltóst kerülni kell gondolom.

Mik a fontos dolgok amiket meg kell nézni vásárlás előtt ha tudna pár tanácsot adni megköszönném! Mennyire viseli meg a családi kasszát ezek szervizelése? Olasz, Francia autót nem szeretnénk esetleg még az Opel Vectra C-t nézegettük de ott nagyon nem tetszik az hogy olasz 1.9-es dízel van benne.

Előre is köszönöm szépen a segítségét!

Kedves Kérdező!

vt4

A 2.0 PDTDI nem jó, az 1.9-es PDTDI meg nagyon. A kétliteresről itt olvashat, Csikós kolléga tollából. A két literes nem véletlenül olcsóbb lényegesen, mint a gyengébb 1.9-es. Elég a 105 ló a kaszni mozgatásához, és ez a motor fogyaszt a legjobban. A DSG nyilván egy újabb probléma forrás, mert ami be van építve az autóba, az el is romolhat, és el is fog egyszer, csak az a kérdés, hogy önnél vagy nem. Nem horror fenntartása, de lehetnek drágább javítások minden autónál.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.