Elég volt a Prince-motorból, váltanék!

2017.10.30. 11:40

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Eljött az az idő, amikor meguntam a kedves Prince-motoros kisautóm állandó olajutántöltés miatti idegeskedést és cserélni szeretnék.

A főként városi használat miatt ragaszkodok ismételten a benzines kisautóhoz. A jelenlegi kínálatot átnyálazva és mivel volt már tapasztalatom ilyen márkájú gépjárművel, a Mazda 2-t vélem ár, helykínálat és megbízhatóság szempontjából számomra ideálisnak. Azon belül is a 2007-től gyártott, facelift előtti változatot. Nem szeretnék teljesítményben sokkal kisebbet a megszokottnál, ezért csak a nagyobb teljesítményű 86 lóerős 1.3-as vagy a nagyon ritka 1.5-ös motor jöhet szóba. Népítéleteket és különböző fórumokat olvasva azonban elbizonytalanodtam, ugyanis volt aki ennél a típusnál is olajfogyasztásra panaszkodott.

A kérdésem az lenne, hogy meg szabad-e venni ezekkel a motorokkal a kis Mazdát úgy, hogy ne idegeskedjek minden megtett ötezer kilométer után, vagy felejtsem el a változó szelepvezérlést?

A keret 1,7-1,8 millió forint.

Üdvözlettel

Sándor

Kedves Sándor!


A Prince-motoros autók tulajai mind így éreznek idővel, miután a szerelőnél hagyták egy kisebb afrikai ország éves GDP-jét. A helykínálatot tekintve van nagyobb kisautó, mint a Mazda 2, de a Mazda is rendben van. Ha ennél a típusnál köt ki, akkor lényegesen nyugodtabb életre számíthat, mint Prince-motornál.

mazda2osszhas 11

A Yaris is hasonlóan megbízható, ha nem még jobb, mint a Mazda 2, és a Toyotában szintén láncos vezérlés van, de olyan lánc, amit nem kell cserélni. A Jazz sokkal nagyobb, mint a Mazda 2 vagy a Yaris, és abban is láncos vezérlés van.


Üdv:

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.