2018.01.11. 11:30

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!


Olcsóbb és öregebb kategóriában szeretnék autót vásárolni. Elsősorban a munkahelyemre járásra szeretném használni kb. havi 2200-2400 km az MO-n néha az M3-n. Kb. 600-650 ezer Ft-ért szeretnék venni autót erre a célra.

Golf III. 1.9 tdi 90LE-s (1994-1996) közötti vagy Toyota Corolla (1998-2000) közötti típust keresek. A Toyotanál látok egy 72LE-s és egy 2.0 D-4D 90 LE-s dízelt.

Melyiket javasolja fogyasztás, rozsdásodás, megbízhatóság és szerviz igény szempontjából? Érdemes e összehasonlítani ezt a két típust és az alapján dönteni? Gondolom ennyi idősen az állapot lesz a döntő,  de mégis hol vannak az igazi buktatók?

Szabad e ilyen öreg kocsiban gondolkodnom vagy inkább több pénzért fiatalabbat javasol a VW vagy Toyota típusokból?

Családi használatra van egy modernebb Prius, amit a feleségem használ, ezért vennék szívem és a pénztárcám szerint olcsóbb autót.

Köszönettel: Péter

Kedves Péter!


A Toyotában volt egy francia és egy japán szívó dízel motor. A 72 lovas japán motor az igazán keresett, nagyon finom műszer, és tényleg agyonüthetetlen, de a francia sem rossz, 90 lovas Toyota motor 2.0 D4D is jó.

DSC 4070

A Golf III-as 1.9-es TDI-je szintén agyonüthetetlen, csak legyen benne olaj és víz. A Golfnak elsősorban a rozsda az ellenfele, arra kell odafigyelni az első sárvédők aljánál, ajtók éleinél, küszöbökön. A Toyotára kevésbé jellemző a rozsda, de ott is előfordulhat.


- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.