Ötmillióm van kombira, mi legyen?

2018.01.15. 14:14

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

10 évnél fiatalabb, nagy csomagtérrel, és nagy hátsó lábtérrel rendelkező autó vásárlása a terv maximum 5 millió forintig. Érdeklődnék, hogy az alább felsorolt típusok közül melyiket ajánlaná, milyen motorral, esetleg melyik a kerülendő. Relatív sokat, és hosszú távra lenne használva, így elsősorban a dízel ami szóba jöhet.


Skoda Superb kombi

Hyundai i40 kombi

Mercedes C kombi (2014-ig)

Renault kombi (2016-tól)


Skodák hátsó lábteréről ódákat zengenek, hogy királyi a helykínálat, csak a szervizköltség az, ami miatt aggódom kicsit, viszont a Hyundai valamiért jolly jokernek tűnik. A Renault Talisman sajnos kiesik a keretből, pedig az lenne az igazi befutó.


Köszönettel, Tamás

Kedves Tamás!


A Renault már ön kizárta, mert drága, pedig az nekem is nagyon tetszik, de kipróbálni még nem volt alkalmam sajnos. Mivel a kocsi nagyon új, ezért tapasztalat sincs vele. A Hyundai i40-eseknél a kormánymű meghibásodásáról hallottam, ez zsebbe nyúlós lehet, ha lejárt az öt év garancia, amúgy nagyon jó kocsi. A Superb is nagyon jó, a benne lévő kétliteres motor CRTDI miatt robbant ki a dízelbotrány, amúgy egy jó motor, csak csaltak vele.

420A4904

A C osztályban biztos nem lesz annyi hely, mint a Skodában, szerintem a legkiforrottabb motorjuk a 2.2-es dízel. Pont van nálam egy Honda Civic 1.6 dízel kombi, ha nagy csomagtartó kell, annak a csomagtartója helyén van egy gödör, de abból is a nagyobb fajta, rég láttam ekkorát, és öt litert eszik. Érdekes, hogy a Skoda esetében aggódik a költségek miatt, de a listájában van egy német prémium autó is. Költségek minden autó esetében lesznek, én a Honda és a Hyundai esetében lennék ebből a szempontból a legnyugodtabb, de a Skodától sem félnék. Az ön által felsorolt autók esetében a Skodában lesz a legnagyobb a lábtér és a csomagtartó is (633 l). Ha automatát vesz, ott legyen félre téve 500 ezre egy esetleges váltó javításra.


Üdv:

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.