Városi szaladgálósnak Daihatsu Sirion, Trevis?

2018.05.01. 00:04

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületes Nepper!

Városi használatra 10-50 km-es távokra keresek autót, Toyotát szerettem volna, de ráakadtam a Daihatsu Sirion (2005-2009), Trevis (2005-2009) kettősre. Viszonylag jó árban és állapotban kínálják őket.

Kérdésem, mennyire Toyota a Daihatsu? (alkatrészek, megbízhatóság, állítólag Toyota motor van bennük). Mivel viszonylag ritkák érdemes-e velük foglalkozni vagy várjak még a kedvezőbb Yaris vételre? Esetleg öregebb Avensis (2001-2002)?

A keret max 1 millió forint. Csak benzines autó jöhet szóba!

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!

Mint autók, nincs velük probléma, de a Daihatsuval és minden ilyen ritka autóval az a probléma, hogy a ritkasága okán nem minden kopó alkatrész létezik utángyártottban. Egy ismerősöm beleszaladt abba a problémába, hogy egy Daihatsu Applause-hoz nem talált égen-földön hátsó fékdobot, a gyári meg horror pénzbe került, az autó árához képest különösen.

te

Abba is gondoljon bele, hogy honnan szerez kaszni alkatrészeket mondjuk a Trevis-hez, ha netán összetörné. Nézze meg a kopó alkatrészeket, hogy egyáltalán léteznek-e hozzá utángyártottban, illetve mennyibe kerül a gyári, utána döntsön. A Yaris sokkal biztosabb választás szerintem.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.