Volvo V40 vagy Citroen C4 Picasso?

2018.09.23. 07:58

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Dilemmánk tárgyai: Volvo V40 D2 (2012-től) és Citroen C4 Picasso 1.6 HDI (2013-tól). Mindkettő autó nagyon tetszik, nagyjából ugyanannyiért találni őket ezért a kérdésem az, hogy van-e valamelyikkel nagyobb probléma, típushiba 150 000 km fölött amire figyelni kell? Sajnos a C4-ről összesen 5 vélemény van a népítéleten, amiből nem lehet kideríteni semmit.

Előre is köszönöm!

Üdv, Kriszta

Kedves Kriszta!


Mindkettőben ugyanaz az 1.6-os hdi motor van, nem baj, ha az olajcserét olyan ember csinálja, aki nem tekeri mellé a szűrőt a szűrőházban, illetve a befecskendezőket időnként ki kell venni, és kicserélni alattuk egy filléres tömítést, mert idővel kifújnak. A C4 Picasso robot automata váltója egy lehetséges hibaforrás, mert ami benne van, az el is romolhat, és az automata váltó javítás simán lehet 500 ezer forint. A kézi váltókra sokkal kevésbé jellemző a meghibásodás. Olvasson vissza a népítéletekben az előző C4 Picassóhoz, abban is ugyanez a motor volt, csak a teljesítmény különbözik minimálisan.

v40-01

A Volvo V40 nekem is nagyon tetszik, a motorra ugyanaz vonatkozik, mint a C4 esetében. A baráti társaságban is van ilyen, semmi rossz tapasztalat nincs vele.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.