Első generációs Skoda Superb vagy Toyota Yaris 1.5 T Sport?

2019.07.21. 08:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István!

Három autó közül szeretnék választani első autóként bevásárlásra, budapesti közlekedésre, anyukámat orvoshoz vinni: Toyota Yaris 1.5 T Sport (megbízhatóság, fürgeség), Mercedes W124 vagy modernebbek közül a Skoda Superb első generációja? Én 200 cm magas vagyok, ez is szempont. Tetszenek a nagy autók, de gyengét nem szeretnék. Mennyire veszélyes a 2.5 V6 TDI Skoda, illetve a W124 Merciből melyik motort kell kerülni? Köszönöm előre is a segítséget.

Kedves Kérdező!

yaris-tsport-w124-superb

Elég nagy a szórás a típusok között! Ebből a legügyesebb a Yaris, jó a futóműve, váltója, és a nem túl erős motorral is lehet jót autózni, a többiről ezt nem mondanám. Én 191 centi vagyok és száz kiló, és elférek a Yarisban, de nem tudom, hogy ön is elférne-e, de egy üléspróba kideríti. 124-esből évek óta nem láttam még csak közepeset sem, a jó példányok árai szépen elszálltak. A 2.5-ös V6 dízelt nagy ívben kerülném, igazi betegágyak tudnak lenni. Meg kell nézni, hogy mennyibe kerül egy 2.5 V6-os dízel, Illetve egy 1.9-es TDI, nem véletlen az, hogy a 2.5-öst szotyiért adják.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.