Parkoló Parádé június 19-én: Csillogó veteránok

Érdekel

Utazós/hétvégi szedánt vennék

2019.12.14. 07:48

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István,

Egy megbízható utazós/hétvégi/pályázós szedán autót szeretnék vásárolni a közeljövőben, amiben négy ember kényelmesen elfér csomagokkal.

Fő kritérium az autóval szemben a manuális váltó, benzin, méret, menettulajdonságok, valamint a kopó alkatrészek otthoni cseréje, nem szeretném elhanyagolni azt sem, hogy a karosszéria masszív legyen és védjen, ha odakerülne a dolog.

A keret 6-7000 euró.

Sokat böngésztem az ideális autók után a japán és német placcon, néhányat volt szerencsém kipróbálni, majd hamar leszűkítettem a kört.

5-ös BMW-t szeretnék vásárolni, 2001-2005 közötti M54 motorkódú 520-525-530i-t. A felszereltség számomra nem mérvadó, egy tempomat, klíma, meg egy kényelmes ülésben kimerül. Úgy gondolom, hogy minél kevesebb az extra annál kevesebb dolog romolhat el.

Az olvasottak alapján a vasblokkos sorhatos BMW motorok a megbízható darabok közé tartoznak.

Inkább a 25-30i felé hajlok a mérethez való teljesítmény miatt.

Ebbe az intervallumba az E39 facelift, valamint az E60 beugró modelljei tartoznak bele.

Itt kicsit tanácstalan vagyok, melyik szériával leszek boldogabb, melyiket fogom kevésbé szidni? Szívesen fogadom a javaslatait, tanácsait.

Üdv. Csaba

Kedves Csaba!


Ezek a motorok már nem vasblokkosak, hanem alumínium, de ettől függetlenül jók. Vas blokk csak a 90-es évek elején volt, utána jöttek a vanos-os motorok, azok már alu blokkosak. Az E39-esnél a fő probléma a rozsda. A géptető első élén, az ajtók élén, csomagtér fedélen, tankajtónál, küszöböknél kell rá elsősorban számítani.

IMG 1231

Az E60-nál a rozsda kevésbé jellemző, és ha ezekkel a motorokkal veszi, szívni is kevésbé fog vele. Az automata váltó még költségesebb dolog lehet, ha bedöglik, de ha manuálisat vesz, ott meg kettőstömegű lendkerék van.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.