Ötmillióig családi: korosabb Lexus vagy újabb Mazda?

2020.10.26. 12:47

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületes Nepper,

Nagy családi autó vásárlása előtt állunk. A fő szempont, hogy benzines (vagy hibrid) és automata váltós legyen. Maximum ötmillió forintig.

Az alábbi típusok kerültek látómezőbe:

Toyota Avensis

Ford Mondeo 3. generáció: itt nagyon sok rosszat olvastam, mind a motorról, mind powershift automata váltóról

Hyundai i40 (ritka, mint a fehér holló a benzines automata)

Kia Optima (szintén nagyon ritka)

Mazda 6 2012-től: ennél a generációnál mennyire kell tartani a rozsdásodástól?

Lexus RX450h: tudom ez kicsit kilóg a sorból, a keretbe 10-11 éves férne bele kb. 200e+ kilométerrel. Ezek mennyire problémásak ilyen idősen, ennyi futással?

Esetleg van-e bármi olyan, amire a fenti modelleknél figyelni kell, gondolok költséges típushibákra (motor, váltó, stb.).

Az én szívem a Lexus felé húz, mivel jelenleg egy IS250 tulaja vagyok, amivel nagyon elégedett vagyok, a kényelem és a sok extra szól mellette, a kora és futott kilométer ellene. A másik befutó leginkább a Mazda 6 lenne 2,5 szívó benzines motorral, a jó menetteljesítmény, a sportos vezetési élmény, a fiatalabb kor és a kevesebb kilométer miatt.

Válaszát előre is köszönöm.

üdv,

Zoli

Kedves Zoli!

Én is a Lexus-t venném elsősorban, de a Mazda sem rossz. A hibrid aksitól szoktak félni az emberek, de feleslegesen. Cellákból áll az akkupakk, és cellánként javítható, cserélhető. 2009-től már sokkal kevésbé jellemző a rozsdásodás a Mazdákra, de én tennék rá egy alvázvédelmet mindkettőre, csak előbb fényképezze le, hogy milyen volt előtte, nehogy azzal jöjjenek a későbbi vevők, hogy a rozsda le van fújva.

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.