Szeretnék egy Alfát, de melyik legyen?

2020.11.08. 07:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületes Nepper.

Tudom, Alfát nem szabad mert azzal csak a baj van, de én szeretnék mégis végre már nem a praktikus, kényelmes, megbízható, unalmas családi autót. Amibe nem azért ülök, hogy a családot furikázzam, vagy hogy a rokonokhoz menjünk, hanem mert már várom, hogy beleüljek...

Szóval napi szinten munkába járnék vele "a jól közlekedhető Budapesten"(kb 40km). Ugyan mindenhol a dízelre (1.9jtd.8v) esküsznek, de szerintem nekem benzinest kéne vennem a város miatt. Elképzelésem az Alfa GT 1,8 benzin, mert a 2.0 állítólag megbízhatatlanabb.

Beszéltem Alfás csoporttal, szerelőkkel...de senki nem mondott érdemlegeset. Kérdésem melyiket vegyem, az ön tapasztalatai alapján? Nem ragaszkodom a típushoz sem, lehet 147, 159, Brera, Mito, Giulietta,akár lehet dízel is ha tényleg az a jobb. Tudom minden autóra költeni kell. Az autó árának legalább a 30% át elsőre, aztán a többit... később tehát melyik volna az amihez megfizethető áron van alkatrész, és nem kell folyton attól rettegnem,hogy ott hagy valahol.

Válaszát előre is köszönöm, műsorainak rendszeres követője. Cs. Gábor

Kedves Gábor!


Ha Alfát szeretne, vegyen Alfát, az álmok arra valók, hogy teljesüljenek. Nem vagyok nagy barátja az Alfáknak, majd jól lehülyéznek érte az alfások, de vállalom. Ha már Alfa, akkor a 159-est, Mitot vagy Giuliettát vennék. A 159-esben a legjobb motor az 1.9 JTD szerintem. Mitot benzinessel vennék, mindegy, hogy szívó vagy turbó, az olaszok turbósa sem rossz, a Giulietta esetében csak akkor vegyen dízelt, ha nagyon sokat megy. Ha kevesebbet megy, és sokat városozik, akkor mindenképpen benzinest vegyen. Az 1.4-es turbós teljesen jó bele.

IMG 2227

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.