Taxiként használt német E200-ast szabad?

2021.02.13. 13:58

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Szabad-e magas kilométerfutású, 2015. utáni gyártású E200-as Mercedest behozni Németországból magán használatra, ami taxiként üzemelt?

Megmondom őszintén, 7000 euróba kerül, és a 400 ezer kilométer futást nem éri el, ilyenekkel szemezgetek.

Itthon hasonló árkategóriában ilyen autó nem található, ezért fura nekem ez az egész.

Tudna segíteni? Mert szeretnék venni egy ilyen autót abból a célból, hogy Pestre járjak dolgozni, napi 100 kilométer ingázást jelent ez számomra.

Köszönöm,

Nándor

Kedves Nándor!


Magam is néztem ilyen taxikat, és azt tapasztaltam, hogy a taxik esetében is elég nagy a szórás. Mivel többnyire alkalmazott ül rajta, úgy használja, ahogy. Láttam rengeteg lelakott budit, de láttam tényleg szépet, aminél csak a taxi szín árulkodott a jellegről, egyébként egy megkímélt személyautó minőségű volt. A kilométertől nem kell megijedni, ezeket általában rendesen szervizelik, mert az a költség, ha nem dolgozik az autó. Láttam egymilliót futott taxit is, és még annak is autóformája volt. Itt is csak az a megoldás, hogy ki kell menni, megnézni jópárat, elautózni pár ezer kilométert, és lehet találni jót, szépet.

hcg

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.