Kis automataváltósat vennék

2021.03.21. 09:15

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

A feleségemnek keresek egy automataváltós autót. Sajnos nem működik megfelelően a bal lába, így nem kapott másra jogosítványt. Szeretnék kisebb méretűt ilyen VW Golf, vagy hasonló, és mindenképpen benzinest, mert az óvodáig a dízelnek esélye sem lenne meglangyosodni.

Eddigi kiszemeltünk egy 2012/1, benzines 1.4 es, Honda Jazz 84000 km-rel. A maximum ár amit tudnánk az autóért adni az kb 2,6 millió.

Sajnos automata témában teljesen vakon vagyok. Eddig nem érdekelt a téma, és az idő rövidsége miatt nem is tudnék belemélyedni rendesen.

Segítségét előre is köszönöm!

Tisztelettel Rudolf!

Kedves Rudolf!


Teljesen egyetértek a Jazzel. Ebben az évjáratban már ismét a CVT váltó van, a váltó olajcseréjére kell nagyon odafigyelni, csak a gyári Honda olajat szabad beletölteni, semmi mást, hiába ugyanaz a specifikációja az olajnak. Az első olajcsere gyári előírás szerint 120 ezernél van utána, 60 ezrenként, de a tapasztalat azt mutatja, hogy az elsőt 90 ezernél kell csinálni, utána 30-40 ezrenként a továbbiakat. Ellenkező esetben az indító kuplung tönkre fog menni, ennek induláskor rángatás a jele. Egyébként csak a kötelezőket kell rajta cserélni, fék, olaj, gyertya. A vezérlését soha nem kell cserélni, ebben igazi vezérműlánc van, még a 300 ezret futott autókban is a gyári lánc szalad.

02-uj-004

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.