2022.02.10. 15:01

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Idén szere,tnék Mercedest vásárolni. 2005. előtti CLK 200 vagy W202-es szériájú C 180 vagy C 200 érdekelne benzinmotorral, manuális váltóval. Ezek a forma miatt tetszenek, nem baj, hogy régi, nem igénylek sok extrát, egyedül az ezüst vagy fekete szín lenne fontos. Éves szinten pár ezer kilométert teszek meg, vagyis még sokat kibírhat nálam. Nagyjából egymilliót tudnék rászánni, és hosszabb távra, akár 5-10 évre terveznék az autóval. Érdemes lehet megvenni ilyen autót és ha igen, elsősorban hol keressek ilyeneket? Szegeden élek, a környéken sok a túlárazott rom, ezért bármilyen keresési, illetve más hasznos tanácsot szívesen vennék.

Előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!

Sajnos a rendelkezésre álló keret miatt kompromisszumokat kell kötni, a nagyon patent Mercik nem ennyibe kerülnek. A jó állapotú autók kezdenek hobbiautóként funkcionálni, a kevésbé jókat elhasználják. Ilyenkor szokott kialakulni egy szakadék árban a jó és a rossz között, a jó egyre jobban felértékelődik.

A típusra egyébként is jellemző a rozsdásodás, aminek a kijavítása a legdrágább. A válasz megírásakor hetvenhat benzines CLK-t hirdetnek 2005-ig, ebből tizenhat van egymillióig. Ebből az következik, hogy a kínálat legaljáról tud válogatni, ami előrevetíti azt, hogy vackokat fog nézegetni, kis szerencsével belefuthat jóba is. Azt, hogy mi van túlárazva, a jelen bolond piaci körülmények között nehéz eldönteni, de egy biztos, a szépnek már nem lefelé megy az ára. Én még spórolnék egy kicsit, és a drágább, rozsdamentes példányokat venném. A legjobb lenne egy Olaszországból származó darab.

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.