Kisautó kéne a családnak. De melyik az igaz út?

2022.02.13. 14:27

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Első autó vásárlása előtt állok. Pontosabban jövőre tervezem, addig egyelőre csak információt gyűjtök. 11 éve motorozom, de most már szeretnék egy négykerekűt a család miatt. Rengeteg videót néztem a használt autókról, de jobb szeretném, ha egy szakértő mutatna nekem utat.

Erősen szemezek négy típussal:

1) Hyundai Getz 1.3 GLS Cool (2004-2005)

2) Volkswagen Lupo 1.4 (2000-2005)

3) Toyota Yaris 1.3 (2004-2006)

4) Fiat Panda 1.2 Dynamic (2003-2010)

Városi használatra szánnám, és évente maximum pár alkalommal nagyobb, autópályás utazásra. Ön szerint melyik az ideális és a leginkább megbízható? Melyik az a típus, amibe beleáshatom magam?

Előre is köszönöm a segítséget.

Tisztelettel: Endre

Kedves Endre!

Ebből a felsorolásból a Yarist és a Getz-et választanám. Az 1,3-as Yarisban van elég erő az esetleges autópályázáshoz is, vezérműlánc van benne, ha az előző gazdája cserélte az olajat, akkor az a lánc örök élet, plusz egy nap. A Getz is javasolható, a koreai autógyátásnak abból a korszakából származik, amikor már jók voltak az autók, de még nem európai formanyelv szerint voltak rajzolva. Nagyon megbízható, stabil technika. Itt majd vezérlést kell cserélni, mert ebben már szíjas van.

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.