Merjek-e Mazdát venni?

2022.05.24. 18:20

Marci vagyok, autókereskedő. Évente sok száz darabot adok el és személyes benyomások, tapasztalatok alapján alkotok véleményt. Amit mondok nem szentírás, mert egy autó minősége elsősorban a gazdáján múlik, és mindig vannak kivételek.

Kedves Nepperűző!

Sajnos olyan helyzetbe kerültem , hogy totálkárra törték szeretett ufó Civicemet, és eközben a gyerek is úton van. Nagyon szerettem a kis Civicet, és sokat is foglalkoztam vele, de nem szeretnék újra ilyen autót venni érzelmi dolgok miatt. Ezért is szeretném a segítségét kérni.

Nagyon szemezek a 6-os Mazdával, főleg a második generációssal. Sajnos nem találok olyan sok információt mint pl. az ufó Civic kapcsán, ezért szeretném kérni a segítségét. Főleg a rozsdásodással kapcsolatban. Azt olvastam, hogy ennek a szériának már jóval jobb az alvázvédelme, de persze ha netalán hozzám kerülne egy 6-os Mazda, akkor alvázvédelemmel kezdeném.

Előre is köszönöm szépen a válaszát! További szép napot!

Üdvözlettel: Gábor

Kedves Gábor,

részvétem a Civic kapcsán, remélem, hogy senkinek sem esett komoly bántódása. A Mazda-tulajdonosok többsége meg van győződve arról, hogy az általa birtokolt széria már pont nem rozsdásodik. Az első szériás hatosok gazdái pedig büszkén ecsetelik, hogy az ő autójuk már abban a hónapban gyártódott, amikortól nem rohadnak annyira. A gond az, hogy ez mind hülyeség, mert a GH, vagyis a második generáció ugyanúgy hajlamos a korrózióra, mint elődje. Sőt, a jelenleg futó szérián is látjuk a kezdődő jeleket, ötévesen rozsdás a pótkerékdob, a hossznyúlványok, a kipufogó stb.

Én azt javaslom, hogy hamarosan családos emberként ne vegyen GH-t, nézzen inkább helyette egy Avensist vagy Accordot. A felületi rozsda japán autó lévén ezeket sem kerüli majd el, de a mérték messze nem ugyanaz. Inkább költsön majd a babára, mint karosszérialakatosra. Ha mégis a Mazda 6 mellett dönt, azzal mindenképpen számoljon, hogy eladni tortúra lesz, mert sokan félnek a típustól a már ecsetelt problémák miatt.

Üdv: Marci

Kövesd Marcit Facebookon!

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.