A motorbajtól vagy a rohadástól félsz jobban?

2022.08.13. 12:40

Marci vagyok, autókereskedő. Évente sok száz darabot adok el és személyes benyomások, tapasztalatok alapján alkotok véleményt. Amit mondok nem szentírás, mert egy autó minősége elsősorban a gazdáján múlik, és mindig vannak kivételek.

Kedves Nepperűző!

Egy 2007-es, RF motorkóddal rendelkező (1998 köbcentis, 105 kW-os) Mazda 6 kombi érdeklődésem tárgya. A szóban forgó autó 290 ezer kilométert futott. A kérdésem az lenne, hogy milyen tapasztalatokkal rendelkezik a típusról, és javasolja-e a vásárlását?

Ez az a típus amelyről a MűhelyPRN 48-ban mutatnak be? Ha igen, akkor helytállóak lehetnek az ott elhangzottak a hibás konstrukcióval kapcsolatban? A választ előre is köszönöm!

Üdvözlettel, Csaba

Kedves Csaba!

Általános autókereskedelmi tapasztalatainkból merítve azt javaslom, hogy az utcán sétálva is kerülje el a típust. Ez a motor újonnan még nem volt rosszabb mint a többi, viszont 15 év és közel 300 ezer kilométer után már minden méter ajándék egy bonyolult dízelmotor kapcsán.

IMG 6495

Ha mégis megússza motorproblémák és komolyabb kiadások nélkül (nem), akkor a karosszéria rohad el körülötte, és ezért lesz totálkáros. Ez a Mazda 6 széria jónak indult, ám idővel kiderült, hogy egy igazi istencsapása. Eladni is közel lehetetlen, az emberek többsége elkerüli, és vesz valami mást helyette.

Ne vegyen ilyet!

Üdv,

Marci

Kövesd Marcit a Facebookon!

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.