Bálna Mercit venne Márió külföldről - szabad ilyet a mai világban? Szavazz!

2023.11.05. 14:11

Marci vagyok, autókereskedő. Évente sok száz darabot adok el és személyes benyomások, tapasztalatok alapján alkotok véleményt. Amit mondok nem szentírás, mert egy autó minősége elsősorban a gazdáján múlik, és mindig vannak kivételek.

Üdv!

Érdeklődni szeretnék hogy mennyire éri meg bálnát venni 2023-ban mivel gyerekkori álmom, és megszeretném valósítani. A másik kérdésem pedig az lenne hogy behozatallal együtt egy közepesen jó állapotú ár érték arányban merre mozog?

Előre is köszönöm a válaszát!

Kedves Márió,

2023-ban W140-es bálnát venni semennyire sem éri meg, az észszerűséget vagy racionalitást keresni felesleges. Ilyet az ember ma már szerelemből vesz, hiszen fenntartása horror, a Greenpeace minden egyes guruló példánytól instant agyvérzést kap, álmokat megvalósítani viszont remek.

Egy értelmezhető állapotú száznegyvenes hárommilliótól indul, alatta többnyire szemétdombokat árulnak. Én mindenképp spanyol vagy dél-olasz területről hoznék ilyet, így elkerülve a rozsdát, a típus egyik legnagyobb ellenségét.

Hosszított L-kivitel (Fotó: Csikós Zsolt)
Hosszított L-kivitel (Fotó: Csikós Zsolt)

Mindenképp a hosszút keresd a lehető legnagyobb benzinmotorral és legmagasabb felszereltséggel. Legjobb lenne a képeken is látható, 857,9 lóerős és 1190 Nm nyomatékot produkáló, teljesen egyedileg épített KO860, de ilyet látni se nagyon fogsz élőben - én sem -, pláne megvenni, pláne háromért.

Költeni a jobbakra is kell bőven, de nagy motorral és sok extrával legalább benne van a pakliban, hogy egyszer szemmel látható összeget fog érni a piacon (már most is felfele megy az ára). Viszont mielőtt nekiállsz, mindenképp keress egy hozzáértő szerelőt, aki ismeri a W140-t és képes szakszerűen gondját viselni.

Apró jel: az oldalablakon is függöny van (Fotó: Csikós Zsolt)
Apró jel: az oldalablakon is függöny van (Fotó: Csikós Zsolt)

Készülj fel arra lelkileg, hogy mindig lesz vele valami, sosem lesz hibátlan, de minden más szempontból úgy fog kompenzálni, hogy az összes nyűgét megbocsátod neki. A W140 a négy keréken guruló isten, minden mai autó eltörpül mellette.

Innen fel se tűnik, hogy itt bármi furcsaság lenne (Fotó: Csikós Zsolt)
Innen fel se tűnik, hogy itt bármi furcsaság lenne (Fotó: Csikós Zsolt)

Drukkolok, az én álmaim között is ugyanúgy szerepel a bálna, szóval csak előre!

Vegyen Mário bálna Mercit?

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.