Hidegen indításkor kopogás

2006.04.20. 14:13

A hang pár másodperc múlva elmúlik, haverom szerint hígabb olaj kell bele

Kedves Olajdoki!

Hidegen indításkor valami kopogás van, ami aztán pár másodperc múlva elmúlik. A haver szerint hígabb olaj kell bele. Az mit jelent, és igaz-e?

Köszönöm!

Kedves Levélíró!

Pár másodperc? Fém a fémen! Ne az olajat hibáztasd. Ő ilyenkor még ott sincs. A hang ilyenkor a vezérműből jön, mert ott (is) késedelmesen alakul ki az olajnyomás. A többi alkatrész némán tűr. Mindenképpen meg kell vizsgáltatni szervizben, mi az oka. A helyedben nem halogatnám. Persze ha rettenetesen elhanyagoltad az olajcserét, nem kizárt, hogy az új olajszűrővel már megszűnik a dolog, bár ezt tartom legkevésbé valószínűnek.

Indításkor nézd meg, hogy az olajlámpa mikor alszik el. Ennek gyakorlatilag még az indítózás alatt meg kellene történnie. Ha ez nem így van, akkor indításkor az olajszivattyúnak először fel kell töltenie a leürült olajjáratokat, ami időbe telik. Ennek rengeteg oka lehet, jó esetben elkoszolódott az olajszivattyú nyomásszabályzó szelepe, nem tud visszazárni, és az engedi vissza az olajat leálláskor. Rosszabb esetben az olajszivattyú csereérett, nem szállít már rendesen. A főtengelycsapágyak erőteljes kopottsága is okozhatja a dolgot. Ne tétovázz, keress egy autószerelőt.

Üdv:

Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.