1,9-es Passat olajcseréje

2007.05.29. 23:06

Milyen alkatrészeket cseréljek le?

Kedves Olajdoki!

vw passat 1.9tdi az előző tulajdonos volt olyan jó szivü,hogy vissza forgatta a km órát,igy nem igazán tudom milyen szerviz az esedékes,mivel nem adott szervizkönyvet.Óra szerint 100.000km-nél állaz óra.Az értékesitő szerviznél 150-ezerig követhető,ez volt 2005.07 hóig.Olajcserét és egyébb szerviz feledatot végeztetnék,mit tanácsol!Milyen olajat használjak,alkatrészt mit cseréljek! Azért még remélem vannak becsületes emberek.

Köszönöm:

Szegedi Ernő

Kedves Ernő!

Vannak még becsületesek, de kevesen. Olyan cipőbe léptél, amibe egyszer szinte mindenki belelép élete során. Mindent érdemes cserélni: olajat, szűrőket, szíjakat. Méresd meg a fékolajat, nézesd meg a lengéscsillapítók állapotát, ellenőriztesd a fékbetéteket, féktárcsákat.
Olajnak a SAE 5W-30 viszkozitású, VW 507 00 minősítésű kenőanyagot ajánlom, ez most a legkorszerűbb, és legjobb, amit az autónak adhatsz. A váltóolajat szintén ellenőrizni, kell, és valószínűleg cserélni. Ha automata, akkor Dexron III minőségű folyadékot, ha manuális, akkor API GL-4 minőségű, és SAE 75W-90 viszkozitású kenőanyag szükséges.

Üdv:

Olajdoki