1700 km-t futott az új Astrám, 5000-nél cserélnék olajat

2007.10.30. 11:28

Már adalékot is tettem bele

Kedves Olajdoki!

1700 km van új 1,6 16V G Astrámban. Olvastam arról, hogy a gyári GM olaj nem nagy minőség, és mivel még járatós az autó, úgy tervezem, hogy már 5000 km-nél lecserélem az olajat. Vettem bele már most Winn"s kopáscsökkentő adalékot is. Kérdéseim a következők, amiben a tanácsodat szeretném kérni:

1. Milyen típusú olajat javasolsz az adott kocsiba a tervezett 5000 km-nél, illetve utána (GM olajon kívül) elsősorban a Shell, Castrol, OMW olajak érdekelnének,

2. Jól tettem-e, hogy adalékot is tettem az olajba már most, tegyek-e az olajcseréket követően is, és ha igen, van-e valami kimondott termék, mivel én csak a fent említett termékkel találkoztam illetve a Metabondról hallottam?!

Köszönöm:

Zoli

Kedves Zoli!

Az első feltöltésű olaj az autódba egy kiváló minőségű motorolaj (Fuchs szintetikus SAE 5W-30), és teljesen felesleges lecserélned 5000 km-nél.

Ha mégis költségekbe akarod magadat verni, akkor tedd, és azt választod a három márka közül, amelyiket akarod. Mindegyik GM-LL-A-025 minőségű olaja megfelelő.

Rosszul tetted, hogy egy magas minőségű olajba adalékot tettél. Ha valamiért, akkor ezért cserélném le gyorsan a motorolajat

Üdv:

Olajdoki