A benzinkúti olaj négyszer drágább

2008.03.17. 18:08

Mi az árkülönbség oka?

Kedves Olajdoki!

A dízel autómba 10W40-es OMV Bixxol Extra dízel olajat használok. Nagyon jó olaj,de van bennem egy kis félelem az ára miatt. Olajboltban vettem az olajat 1100Ft/liter áron,megnéztem a kúton ez 3999Ft/liter. Van egy kis különbség. Előfordulhat-e,hogy valami pancsolt, kétes eredetű olaj ez? Szeretnék maradni ennél az olajnál mert nekem bevált.

Köszönöm:

István

Kedves István!

SAE 10W-40 viszkozitású, félszintetikus motorolajat szinte minden márkában lehet kapni hasonló áron az interneten. A kúti árakkal való összehasonlítás tévútra vezethet, hiszen egy olajtársaság elsősorban nem a mennyiségi eladásra törekszik benzinkútjain, hanem egyrészt a minőséget kívánja sugallni az árral, másrészt az utántöltésre kényszerült autósokon igyekszik vastagon keresni.

Egyéb csatornákon már éles harc dúl a vevőkért, ami gyakorta az eladási árak letörésével jár, és inkább keres kevesebbet a kereskedő egységenként, de mennyiséget igyekszik értékesíteni. Nincs szó pancsolásról, vagy hamisításról, egyszerűen csak ilyen sokszínű a magyar piac.

Üdv:

Olajdoki