Miért fontos 1 év után olajat cserélni?

2008.03.18. 18:18

Hamisíthatják a Valvoline-t?

Kedves Olajdoki!

1 éve vásároltam egy 1,6-os, 140 ezret futott Nissan Primerát. Rögtön cseréltettem benne olajat, Valvoline Maxlife 10W 40 került bele a boltos/szervizes meggyőző és intelligens magyarázata alapján. Az egyik kérdésem, hogy mennyire fontos 1 év után lecserélni az olajat, ha még csak 12 ezret futott? (Kb. 3 hónap múlva teljesülne a 15 ezer).

A másik, hogy a felbontott flakonban álló olajnak is romlik a minősége? (A 4 literből közel egy liter megmaradt, és nem volt szükség utántöltésre.)

A harmadik, hogy most az egyik internetes olajboltban kb. féláron láttam ezt az olajat. A boltostól azt hallottam, hogy több kereskedés kétes beszerzési forrásból, valószínűleg nem eredeti olajat forgalmaz eredeti(nek látszó) kiszerelésben. Valós ez a kockázat?

Köszönöm:

Remete Tamás

Kedves Tamás!

Évente le kell cserélni az olajat, függetlenül a megtett kilométerektől. A motorolaj nem steril környezetben végzi a munkáját, az üzemanyag és levegőből származó pára és szennyeződések hatására az említett olaj kb. 1 évig tudja ebben a motorban ellátni a feladatát.

A megmaradt 1 litert felhasználhatod, minőségét lezárt flakonban megtartotta.

A Valvoline MaxLife olaját nem hamisítják. A különböző értékesítési csatornák különböző árakon dolgoznak, így gyakori, hogy hatalmas árkülönbségekkel találkozik az ember. Ha van időd, keresd vissza a témával foglalkozó leveleket ebben a rovatban.

Üdv:

Olajdoki