2008-as Octavia PDTDI eszi az olajat

2008.07.22. 18:27

A márkakereskedő szerint 40 ezerig

Kedves Olajdoki!

Nagyon megköszönném ha ajánlanál nekem, az újonnan vásárolt autómba megfelelő motorolajat. Ugyanis amikor elhoztam a márkakereskedőtől azt mondta, hogy minden új PD TDI motorral rendelkező autó, az első 40000 km-en egy kicsit eszi az olajat és ez utántöltést igényel. Azt is jó lenne tudni, hogy milyen időközönként kell utántöltést, olajszint ellenörzést elvégezni.

Az autót Castrol Long Life III olajjal töltötték fel a szalon szerint aminek a viszkozitása állítólag 507.00. De ilyen viszkozitást nem találtam, mintha ez az olaj minősítése lenne, így nem tudom pontosan a viszkozitást és tipust amit vásárolnom kell az utántöltésekhez.

Köszönöm:

József

Kedves József!

Valóban eszi a motor az olajat, 30 000 km alatt 0,5-3 litert lehet utántölteni használattól függően. Kb. 10 000 km-nél fog először kigyulladni a kis olajos kanna a kijelzőn, akkor illik hozzá önteni 6-7 deci olajat, majd ez a tünet jelentkezni fog az első kötelező szervizig még egy-kétszer.
A rossz hír, hogy nemcsak 40 000 km-ig, hanem egész életében enni fogja az olajat, ráadásul növekvő mértékben.

A VW 507 00 egy minősítés, amit mindenképpen szem előtt kell tartani az utántöltésre kiszemelt olaj megválasztásakor. A viszkozitási érték minden esetben SAE 5W-30, így ha helyes a minősítés a flakonon, akkor ezzel nem is kell foglalkozni.
A Castrol Edge 5W-30 és a Castrol SLX Longlife III 5W-30 a két megfelelő kenőanyag a Castrol kínálatában.

Üdv:

Olajdoki