Valvoline, Motul vagy Castrol?

2008.08.19. 18:39

14 éves autóm nem eszi az olajat

Kedves Olajdoki!

Nagyon szeretem a 14 éves kocsimat és szeretném mindennel elkényeztetni a motorját. Nem eszi az olajat egyáltalán. Érdemes e a fent felsorolt cégek csúcsminőségű olajait használni? Vagyis tovább él e a motor, lehet e jobban pörgetni? Általában normál módban használom de néha egy egy előzésnél, lámpánál odalépek neki. A Motul a legdrágább utánna a Castrol utánna a Valvoline. Jobb-e annyival a Motul mint amennyivel drágább? A Valvoline ra hajlok mivel jó kapcsolatban vagyok az egyik importőrrel és olcsóbban megkapom. De a pénz mondjuk nem számít ebben az esetben.

Köszönöm:

Jácint

Kedves Jácint!

Ezt a rovatot a Valvoline hivatalos importőre támogatja, aki jó sok pénzt öl évről évre a márkanév ismerté tételébe számos médiában. Vicces lenne, ha azt ajánlanám, hogy kikerülve, mástól vedd meg az olajat.

Kedves importőr ismerősöd kihasználva, hogy más már bevezette a terméket a piacra, könnyű pénzt keresve rontja annak az üzletét, aki tisztességgel fizeti a termékdíjat, az adóját az államnak, reklámokra költ, miközben kalandorok szívják a vérét, akik ma olajat hoznak be az országba, holnap meg asztalterítőt, ha azzal lehet 20 forintot keresni.

Lehet, hogy megvádolható vagyok demagógiával, de a mai felfordult és kiszámíthatatlan piaci körülmények okozóinak a nyerészkedő, az egészséges, és kiszámítható piaci árakat összekuszáló kupeceket tartom, és olyan becsületes impotőr cégek, akik hosszú évtizedeket öltek a márka megismertetésébe, ma csak vergődnek az értelmetlen árversenyben. A Valvoline csak egy, hiszen a neves márkák zöme ugyan ezzel a problémával küzd.

Az autóhoz nem tudok tanácsot adni, mert nem adtad meg a paramétereit...

Üdv:

Olajdoki