Castrol Edge vagy Magnatec?

2008.08.22. 17:33

2003-as dízel Mazda 6-os

Kedves Olajdoki!

Eddig Castrol Edge TurboDiesel 5w40 -es motorolajat tettem 2003-as Mazda 6 diesel (136LE-s változat) kocsimba! Ma amikor megrendeltem a következő cseréhez egy Bpi autószervízben ezt az olajat, azt mondták, hogy ez a Mazdához annyira nem ajánlott, inkább a PDTDI motorokhoz van kifejlesztve. A full szintetikus olaj nem annyira találó ehhez a common-rail diesel motorhoz. Vegyek inkáb Magnatec- et..

Szeretném mielőbbi válaszát kérni (mert már be van jelentve a kocsi cserére), hogy rosszul döntöttem-e az Edge TurboDiesel olajjal. Én csupán a legjobb olajat akartam a kocsimnak és most is ezt szeretném. Ezért kérdem önt, hogy mi a véleménye. Maradjak az Edge TurvoDiesel-nél, vagy halgassak rájuk és használjam a Magnatec -et vagy esetleg ön egy másikat ajánlana?

Köszönöm!

Kedves Mazda-tulajdonos!

Szerintem meg a szintetikus olaj mindig jobb választás egy 5 éves autóba, mint egy félszintetikus. A Castrol szakemberei biztos a hajukat tépnék, ha valakinek az Edge prémium család helyett egy szervizben a Magnatec olajokat ajánlanák. Az Edge képviseli a legújabb generációt a Castrol kenőanyagoknál, bár igaz, hogy rendelkezik a PD TDI motorok előírásával a Castrol Edge Turbo Diesel 5W-40, de emellett sokkal fontosabb, hogy ACEA A3/B4 minőségre is bevizsgálták, ami minden korszerű dízelmotorhoz ma már alapkritérium.

Üdv:

Olajdoki