2.0 TDCi Focus olaj

2008.09.26. 15:34

Kedves Doktor úr!

Az autóm egy 3 hónapos 2.0 TDCi Focus.

Az első olajcserén már túl van, a biztonság kedvéért 5000 km-nél történt, a gyári ajánlású Shell olaj került bele a márkaszervizben. Én ezt az olajat nem igazán kedvelem, de hát nem én kenegetem magam vele. :)

A következő, azaz 15 ezer km múlva esedékes cserénél mást szeretnék belerakni, mit ajánlana? Lendületesen, dinamikusan használom az autót, sok város és rövid távú (20-40 km-es) utak, kevés pálya.

Mi lenne a legjobb a turbónak és a motornak?

Gondolom, full syntetic kell bele, de a legtöbb magas teljesítményű olajra az van írva, hogy benzines és dízel autókhoz is tökéletes.

Köszönettel:

Sz. Péter

Kedves Péter!

Nem tudok róla, hogy a Shell a gyári első feltöltésű motorolaj. Ford olaj kerül a motorba, amit persze akár a Shell is gyárthat.

A Ford nem hagy választási lehetőséget. Ha márkaszervizben cserélteted majd a motorolajat, akkor egy Ford WSS-M2C913-B minőségű, SAE 5W-30 viszkozitású motorolajra lesz szükséged. Többen félszintetikus, néhányan szintetikus alapolajból gyártják ezt a kenőanyagot. Félszintetikus pl. a Valvoline DuraBlend FE 5W-30, Castrol Magnatec A1 5W-30, szintetikus a Statoil LazerWay F 5W-30 vagy a Fuchs Titan Supersyn 5W-30.

Üdv:

Olajdoki