2009.11.24. 15:26 Módosítva: 2009.11.24. 15:26

Tisztelt Olajdoktor!

Nemrég vásároltam egy új családi autót. A szalonban javasolták, hogy az első 1500-2000 km után érdemes lecseréltetni az olajat. Ezzel én is egyetértek, a kérdés csak az, hogy ezt kötelezően a szakszervizben kell elvégeztetni, vagy megoldhatom máshol is anélkül, hogy elveszítsem a garanciát?

Válaszát előre is köszönöm!

K.G.    

Kedves KG!

Akkor egyedül én gondolom, hogy fölösleges 1500-2000 kilométer után olajat cserélni. Nem véletlen, hogy a gyártó előírásai között ilyen nem szerepel, ugyanis műszaki indoka nincs. A mai korszerű olajok tökéletesen alkalmasak arra, hogy a fém-kopadékokat szuszpenzióban tartsák és tegyék a dolgukat a csereperiódus végéig. Az olajszűrő is sokat tesz azért, hogy a szennyeződések kordában legyenek tartva.
Ha mégis úgy dönt, hogy lecserélteti az olajat, akkor ezt csak szakszervizben teheti meg a garancia elvesztése nélkül. Ha rosszhiszemű akarok lenni, akkor hozzáteszem: az olajcsere előrehozását pontosan ezért szokták tanácsolni a szakszervizek.

Üdv,

Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.