100 000 km után váltsak Maxlife-ra?

2009.05.13. 15:39

Kedves Olajdoki!

Nekem egy 2002-es évjáratú 1.0 Suzuki Swiftem van. Most kerülte el a 100 000 km-t. Ön szerint váltsak olajfajtát? Hallom és olvasom, hogy sokat dicsérik a Valvoline Maxlife olajat. Ön is ezt javasolná az autómba, vagy maradjak a réginél?

Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Levélíró!

Amikor az autóhoz nincs speciális gyári előírás, amit be kellene tartani, érdemes lehet 100 000 km után Maxlife-ra vagy valamelyik másik, kifejezetten sokat futott motorokhoz ajánlott olajra váltani.

Az ilyen, ún. "high mileage" motorolajok segítenek a sokat futott motorok alacsony nyomásának helyreállításában, a rideg tömítések és a kopott gyűrűk kondicionálásában. Az olaj részét képező különleges adalékok megelőzik a tömítések megkeményedését és megrepedését, így csökkentve az olajszivárgást. Extra tisztítóadalékokat is tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a teljesítménycsökkentő lerakódások képződését. Az alapolaj és az adalékok visszafogják az oxidációt, valamint fenntartják a hidegindításhoz szükséges folyási tulajdonságokat. A speciális súrlódásmódosító adalékok gondoskodnak a teljesítmény maximalizálásáról és az üzemanyag-takarékosságról.

Üdv:

Olajdoki