Fékolaj sportos vezetéshez

2010.05.07. 16:37

Tisztelt Olajdoktor!

Kérdésem a következő lenne, Honda Accord 2.2 ictdi típusú 2004-es évjáratú autómba milyen fékolajat ajánlana sportos vezetési stílushoz?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Gábor

Kedves Gábor!

Sportos vezetéshez olyan fékfolyadék ajánlott, amelynek magas a forráspontja és így jobban ellenáll a hosszan tartó, jelentős igénybevételnek. A fékfolyadékok közül a DOT 5.1-es minőségűek rendelkeznek a legmagasabb száraz-forrásponttal, így ilyen használata ajánlott. A száraz forráspont az a forráspont, ami akkor érvényes, amikor a fékfolyadék még új és nem kötött meg vizet. A fékfolyadékok ugyanis higroszkópikusak, azaz megkötik a levegő nedvességtartalmát, ez által pedig forráspontjuk csökken. Minél magasabbról indul a forráspont, annál tovább bírja a fékfolyadék, azaz ugyanannyi víz megkötése mellett annál magasabb hőmérsékleten fog csak felforrni. A DOT 5.1-es szabvány 270 °C száraz forrásponttal rendelkező fékfolyadékot követel meg, ami jóval magasabb, mint az elterjedtnek számító DOT 4-es fékfolyadék a maga 230 °C-os száraz-forráspontjával.

Példák megfelelő termékre: Repsol Liquido Frenos DOT 5.1 vagy Valvoline Brake Fluid DOT 5.1.

Üdv,
Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.