Csak longlife olaj jó az Octaviába?

2012.10.30. 17:40

Tisztelt Olajdoki,

a napokban vettem egy Octaviát 1.4TSI 122LE (CAX A) motorral és a szalonban azt a tájékoztatást adták, hogy az motorba KIZÁRÓLAG 5W30-as LONGLIFE olaj való, viszont jómagam és a totalcar.hu-n olvasottak alapján én a fix 15 000-es csereperiódus mellet döntenék nem longlife olajjal. A szalonban azt mondták nekem, hogy ez lehetetlen és tönkremegy a motor, ha nem longlife olaj kerül bele. Abban szeretném kérni a segítségét, hogy információi szerint használható-e ebbe a motorba nem longlife olaj fix 15 000km-es periódussal vagy sem?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv.

András

Kedves András!

Nem kötelező longlife olajat használni, ha normál csereperiódossual kívánja üzemeltetni. Egy VW 502.00-nak megfelelő olaj is jó bele, de ne feledje: a normál csereciklus mellett legalább évente egyszer akkor is le kell cserélni az olajat, ha még nem ment vele 15 ezer km-t.

Üdv,

Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.