2013.09.13. 13:19

Kedves Autodoktor!

96-os Daewooba lehet foszfátmentes kék vagy zöld fagyállót tenni? Vagy kötelező? A pirosat csak alumotorokhoz szabad? A szín a lényeg vagy a foszfátmentesség?

Köszönöm előre is! Péter

Kedves Péter!

A szín nem mond semmit a fagyálló minőségéről, mert az csak a felhasznált színezőanyag kérdése. Ráadásul ahány gyártó, annyi különböző szín, ez tehát nem lehet a választás alapja. Nem írta meg, hogy pontosan milyen Daewooról van szó. Megnéztem találomra egyet (Daewoo Nexia 1.5 16V), ott még használható a hagyományos, BS6580 minőségű fagyálló is. Természetesen lehet szerves sav alapú (OAT) vagy hibrid (HOAT) fagyállót is használni. Előbbit csak a rendszer alapos átöblítése után szabad, ha eddig nem ilyen volt benne, a hibridet viszont akár hozzá is lehet keverni a jelenlegihez, függetlenül attól, hogy épp mi van benne.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.