Van-e értelme a motoröblítő adaléknak?

2014.06.03. 09:44

Kedves Olajdoktor!

Van egy 10 éves Xsara Picasso-m 200e km-el. Esedékes az olajcsere, a kérdésem az lenne, hogy érdemes-e a boltokban széles választékban kapható motormosó olaj adalékot használnom a csere előtt? Általában véve van-e haszna/értelme ezeknek a tisztító szereknek, illetve van-e valami kockázata a használatuknak (pl. tömítéseket nem teszi-e tönkre)?

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Levélíró!

Ha a motor rendesen karban volt tartva, az olajcsere periódusok is be voltak tartva, akkor semmi szükség egy motortisztító adalék használatára. A motorolaj eleve tartalmaz tisztító adalékokat, így a külön tisztítás felesleges. Kockázata valóban lehet, pont akkor ha nagyon szennyezett a motor. Olyankor előfordulhat, hogy egy feloldott szennyeződés elzárja az olajszivattyút és a motor kenés nélkül marad.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.