Szembe menni a szerelővel

2015.07.02. 09:25

Tisztelt Olajdoktor!

Van egy 2004 Mitshubishi Space Star-om, aminek meleg motor esetén kigyullad az olajnyomás visszajelző lámpája és lecsökken a forulatszáma. Az autó 275 000 km-t futott. Két szerelő is megmérte az olajnyomást és a fordulatszámot és alsó határértéket mondtak, valamint, hogy használjak másfajta olajat.

Jelenleg 5w40 használok ők 10w40 ajánlottak. A kérdésem az hogy hihetek nekik vagy menjek a magam feje és az internet után és cseréljem le 5w50-re esetleg 0w50re? Válaszát előre is köszönöm.

Köszönöm Tibi

Kedves Tibi!

Ha benzinmotoros autóról van szó, használhat 5W50-es olajat, az 1.9 dízel változathoz 40-esnél vastagabb nem használható. De egy 5W40-es olajnál nem lenne szabad ilyen probléma legyen, biztos van valami egyéb probléma a háttérben, amit egy vastagabb olajjal lehet, hogy el tud rejteni, de nem fog megoldani. Az okok között lehet nem megfelelő olajszűrő vagy hibás olajszivattyú is.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.