Folyik az olaj

2016.06.15. 11:38

Kedves Olajdoki!

1997-es 1.6-os Opel Vectra B-m igencsak csorgatja az olajat, pedig most lett cserélve az összes szimering és tömítés a motorban. Menet közben lehet érezni a motorblokkra ráégő olaj szagát, és a parkoláskor az autó alá rakott papírlap tanulsága alapján eléggé szivárog az olaj. Így 1000 km alatt 1,5-2 liter olajat igényel a gép, és a fent említett cserék után ‎a szerelő azt mondta, hogy ennyit tud tenni az autó érdekében.

Az lenne a kérdésem, hogy esetleg lenne-e mégis valami módja, hogy az olajfogyasztást le lehessen szorítani 1000km/literre, mert az még egy elfogadhatóbb arány lenne az öreg ecotec motorhoz.‎ Jelenleg 300 000 km van az autóban, és további 30-40 ezer van még betervezve neki, mit lenne érdemes megnézetni rajta?

Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Máté

Kedves Máté!

A leírtak elsősorban külső tömítetlenségre utalnak, ami nem olyan probléma, amire egy szerelő jogosan tárná szét a karjait. Nem tudom, hogy mi lett kicserélve és mi nem, de javaslom elvinni egy másik szervizbe egy alaposabb átvizsgálásra. Sajnos látatlanban ennél többet nem tudok ajánlani.

Üdv, Olajdoki