5W50 a Mégane-ba

2016.06.30. 11:53

Tisztelt Olajdoktor!

2004-es benzines 2.0 (135Le) Renault Mégane CC-be szeretnék olajat cserélni. A szerviz szerint, a jelenlegi olajjal elégtelen a kenése és érdemesebb lenne egy magasabb viszkozitásút beleönteni a cserénél. (Sajnos nem tudom, mit töltött bele az előző tulaj.) A szerelőm a Mobil 1 5W-50 Peak Life olajat ajánlották, de nem tudom hogy ilyen "vastag" olajat beletölthetek-e? Ön mit javasol?

Válaszát előre is köszönöm! Üdv, Adorján

Kedves Adorján!

Mivel ebbe a motorba az olajminőségek és viszkozitások széles skálája megengedett, ezért a kérdéses Mobil olajat is bele lehet tölteni. Bár nem teljesen világos számomra, hogy a szerviz miből gondolja, hogy a jelenlegi olaj kenése elégtelen, és ha Ön nem tudja mi volt eddig benne, akkor ők honnan tudják, hogy mihez képest kell változtatni?

Mert ha pl. eddig egy 0W30-as olaj volt benne, és emelni akarnak a viszkozitáson, akkor egy 0W40-es vagy 5W40-es olaj is elegendő lehet akár. De ha nem akar ebbe túlzottan beleásni, hagyhatja, hogy betöltsék az 5W50-es Mobil-t, mert végül is jó olaj, és megfelel az előírásoknak.

Üdv, Olajdoki