Mit öntsek az i30-ba?

2016.10.26. 14:43

Tisztelt Olajdoki!

Egy 2008-as 1,6 CRDI részecskeszűrő nélküli Hyundai ,i30-am van. Évek óta Total Quartz Ineo HKS D 5W30-as olajat használok bele, mert ennek van Hyundai ajánlása. Más márkatársakkal beszélgetve merült fel a probléma hogy ezt az olajat lehet-e használni ebbe a motorba, mert a gyári előírás ACEA B4, viszont ennek a Total olajnak ACEA C2-es minősítése van. Okozhat ez bármi problémát? Vagy álljak át más olajra? Ha igen, akkor milyen olajat ajánlana?

Köszönöm! Miki

Kedves Miki!

A kérdéses olaj valóban nem rendelkezik ACEA B4 megfelelőséggel, de a termékismertetője kifejezetten kitér arra, hogy megfelelő részecskeszűrős vagy anélküli Kia és Hyundai dízelmotorokhoz. Mivel az öné egy elég korszerű modell, ezért nem kell attól tartania, hogy ez az olaj ne lenne megfelelő. Nem szükséges váltania.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.