Diffiolajat a Chryslerbe

2016.11.23. 12:39

Tisztelt Olajdoktor!

A következő a problémám, amiben segítséget szeretnék kapni. Adott egy Chrysler 300m, 42LE típusú automata váltóval. Az előéletét nem ismerem az autónak, ezért a váltó olajainak cseréjéről döntöttem. A váltó szervizdokumentumának átnézése után az automataváltó részéhez LIQUI MOLY TopTec ATF 1200-ra esett a választásom, viszont a differenciálműhöz (külön olaja van) való olajnál elbizonytalanodtam.

Mopar Fuel Saving 75W-90 hypoid hajtóműolajat ír a szervizkönyv és kihangsúlyozza, hogy nem használható szintetikus olaj. Hosszú fórumnézegetés és keresés után CASTROL 75W-90 Syntrax Uni Plus mellett döntöttem, mivel az teljesítette a J2360 szabványt, amit tudott a MOPAR (75W-90-ben nem találtam ásványi olajat). Viszont cserekor láttam a betöltő csavarnál a firmatáblát, miszerint 80W-90-es hypoid olaj kell bele. Feltöltöttem a Castrollal, mivel nem volt más és az aknát csak "kölcsönbe" kaptam. A kérdésem az, hogy maradhat-e a Castrol vagy cserélni kell. Amennyiben csere szükséges, úgy a MOTUL Gearbox 80W-90, esetleg TOTAL TRANSMISSION AXLE 7 80W90 megfelelő-e?

Segítségét köszönöm! AJ

Kedves AJ!

Az én adataim szerint is 75W90-es, API GL-5 minőségű olaj való bele, úgyhogy a Castrol olaja szerintem jó választás volt.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.