Olajcsere a kopott motorban

2017.07.06. 15:24

A motor jól működik, de az olajfogyasztása kb. 0,5 lit/1000 km, a füstgáz kissé kék színű. A jelenlegi 5W-40-es olaj helyett milyet ajánl. A sűrűbb 10W-40-es-t, vagy mást melyik márkából, illetve mivel turbós, melyik típusú olajszűrő lenne jó!

Köszönettel: Endre

Kedves Endre!

Az 5W40-es olaj 10W40-re cserélése keveset fog változtatni a leírt problémán, mert mindkettőnek SAE 40 az üzemi hőmérsékleti viszkozitási osztálya, így üzemi hőmérsékleten, amikor a legvékonyabb az olaj, nagyjából hasonló vékony mindkettő. Az olajfogyasztás szempontjából pedig ez a leginkább meghatározó. Javaslom inkább elvinni szervizbe, beazonosítani az olajfogyasztás pontos okát, helyét és azt javíttatni. Olajszűrő katalógusom sajnos nincs, de bármelyik alkatrész kereskedő megmondja, hogy milyen való bele.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.