Mit öntsek az új Opel Comboba?

2020.10.04. 09:32

Tisztelt Olajdoki!

Lassan közeleg a tavaly novemberben átvett, címben szereplő gépkocsim első éves szervize. A gépkocsi az utolsó csavarig megegyezik 3 márkatársával, a Citroen Berlingo/Peugeot Rifter/Toyota Proace City testvérmodellekkel. Mivel a motor, illetve az egész autó PSA fejlesztés, meglátásom szerint a PSA által előírt 0W-30 ACEA C1/C2 szabvány szerinti olaj való bele.

Az Opel tudomásom szerint saját fejlesztésű 5W-30 ACEA C3 dexos2 olaját hajlandó csak beletenni, és erre vállal garanciát, amit én nem értek. Több, mint 5 Opel szervíztől kértem ajánlatot, mindenki ragaszkodik az az 5W-30 dexos2-höz.

Szeretném állásfoglalását kérni, hogy Ön szerint ez miért lehet, továbbá ha lejár az 5 év garancia, és esetleges a motor meghibásodik a nem megfelelő 5W-30 olaj miatt, akkor az én nyakamba hullik a javítás költsége? Vagy ez egyáltalán nem is probléma, jó az 5W30 is, csak én fújom fel az ügyet?

Üdvözlettel: K. Tamás

Kedves Tamás!

Az autó motorolaj előírása Dexos2. Ez egy GM előírás. A szóban forgó autó pedig egy Opel. :-) Így abszolút megfelel amit a szerviz használ az olajcsere alkalmával. Ne tekintse ez a kérdés felfújásának, de tény, hogy bátran gondolkodjon egyszerűbben és bátran tartsa be a gyártó előírását. Az azonban érdekelne, hogy hol látta, hogy PSA előírás való az autóba? Én nem látok ilyesmit sehol.

Üdv.: Olajdoki