Mit rakjak a Defenderbe?

2021.11.26. 18:18

unnamed

Jó napot!

Erdélyből írok, megnéztük az olajos mesterkurzust, amúgy nagyon élveztük. Így elgondolkodtunk, hogy a 2012-es Defenderünkbe olajcserekor mit rakjunk bele, mert a könyvecskéjébe csak SAE 5w30-at ír. 2.2 Ford Puma motor van benne, alvázszám: SALLDWBP8CA420691

Gyári Ford olaj, vagy esetleg más márkák mint a Castrol, Motul, Wurth jobb lenne? Milyet javasolnál ebbe a motorba, úgy hogy az autót nagyon hosszú távon meg akarjuk őrizni.

Még egy kérdés: az autóban 85 000 km van, és hallottunk ilyen szlikk vegyületekről, mint a Metalubs, ami állítólag megvédi a motor kopástól, mi a véleményed ezekről az olajadalékokról?

Köszi

Kedves Attila!

Olyan 5W30-ast válasszon, ami teljesíti a Ford WSS-M2C934-B előírást. A különböző motorolajok minőségéről nehéz nyilatkozni, de a Wurth-öt elvetném, mert nem tudom, kivel töltetik. A Castrol biztosan jó és a gyári Ford olaj is jó kell, hogy legyen, hiszen azt a gyártó felügyeli. A Motul is bevált márka. Ha ebből a négyből kell választanom, akkor Castrol.

Az adalékok használatának én nem örülök. Nem tudhatjuk, hogy milyen irányban befolyásolja a motorolaj összetételét. A gyári összetételbe én nem szeretek beavatkozni. Megbízható motorolaj, mindig megfelelő olajszint és időben történő olajcsere, és nem lehet baj. Nagyon örülök, hogy Erdélyből írt! Sajnos az utóbbi három évben nem jutottam el, de a szívem mindig visszahúz! *

Üdv.: Beke Péter