Kellemeset a hasznossal

2008.08.13. 11:05
122 hozzászólás


Jó napot mindenkinek!

Immáron túl vagyok a nyaralás első etapján, várom már a másodikat, hiszen kevés dolgot utálok ilyenkor nyáron jobban, mint az egész évben megszokott nagyvárost a maga vibráló betonjával és bűzével.

Ráfér az emberre a kikapcs, így hát felkerekedtem és családot-hangszert felpakolva leautóztam barátaimhoz Pécsre. Ami szintén egy város. Gyarlóság, tudom, és valószínűleg sikeres ember már sosem leszek, míg legalább egyszer meg nem hempergőzöm a szent horvát kavicsban, de a tömegnyomor és a csordaszellem nem nekem való. (Többek között ezért is preferálom a parányi szlovén tengerpartot már évek óta - remélem Csikós kollégának sem okoz csalódást).

Hopp, elkalandoztam, szubjektív kirohanásomért elnézésüket kérem. A lényeg, hogy az autóbuzi vére ilyenkor sem alszik, ezért nem telhetett el nap megfelelő mennyiségű benzingőz nélkül. Egyik kedves barátom, "3-5-k Lowtyo" segített abban, hogy egy újabb fehér folt tűnjön el életemből és ismét tanuljak-tapasztaljak valamit.
Az ő segítségével találkoztam ezzel:

Azt hiszem, megértettem, miért próbálta foggal-körömmel, hónaljszagúan és csatakosan újraéleszteni őt a Volkswagen.
Mert a népnek szánt olcsóautó, a tömegek kereke a maga szerethető egyszerűségében és végtelen Lego-mivoltában minden hibája ellenére egyszerűen egy Penge Verda. Ez is az volt, pedig még el sem készült igazán.

Nemsokára bővebben is elmesélem.