Döbbenetes katalógus eladó. Nekem megvan, másnak nem kell?

2008.09.24. 11:06
27 hozzászólás

A filatelisták, veteránbuzik biztosan emlékeznek rá, hogy március elején vettem egy 1939-es, Déván-féle Autótípusok katalógust. Igen ritka kiadvány, a kora és a puha papírkötése miatt pedig végképp nincs már sok belőle. Óvatos becsléseim szerint 4500 és 7000 példány között adhattak ki belőle. Én személy szerint nagyon örültem neki, akkor évek óta vágytam rá egy fénymásolt kötet kézbevételét követően.

Kaptam kábé tucatnyi levelet, részben a blogposztra, részben magánban: nem adom-e el drágábban, nem fotózom-e ki az XY típust, nem teszem-e fel elektronikus formátumban, stb. Elnézést kérek mindenkitől, erre egyszerűen nincs mód, ilyen munkákra nulla a kapacitás nálunk, néha cikket is kell írnunk.

De aki úgy érzi, belehal, hogy lemaradt a könyvben található, sok száz biciklisárhányós autó, merev vázas motorbicaj, csoffadék, vén teherautó adatainak elolvasásáról, valamennyiről az egy-egy szem fekete-fehér fénykép szemrevételezéséről, a korabeli hirdetések felfalásáról, vagy megvan már neki az összes Liener-féle Autótípusok (1958, 1961, 1964, 1967, 1971, 1976), de az Alapkő, a Déván-féle hiányzik a polcról, hát tessék, most megveheti ezen a linken.

A Vaterán bukkant fel tegnap, holnap le is jár az aukció, sok idő nincs vásárolni. Nem olcsó, azt sem tudom, ki árulja. Csak útbaigazítok. Hátha valaki örül neki.