Spórolj sokat! Légy egészséges! Vedd meg ezt a vackot!

2015.08.10. 17:12
45 hozzászólás

Nyolcvanezer ember szerte a világon már megtapasztalta a csodát! Gyere, próbáld ki te is és mentsd meg magad, tegyél jót a pénztárcáddal, VÉDD MEG A CSALÁDOD, hiszen nem csak neked, de autódnak is szüksége van a segítségedre!

Mindent, de tényleg mindent megígér, az összes hülyemágnes-kulcsszót felhasználja a tajvani cég, hogy elhitesse velünk: az autóba akasztható pöttöm kis szerkezet a 88 fokos beltérből pillanatok alatt 20 fokost varázsol a NAP EREJÉT FELHASZNÁLVA. Akku nem kell neki, hiszen napelemes, anyánkból hajadont csinál és csak 89 dollárért!

Ki ne szeretné, ha a klíma helyett ez a zümmögő, energiatakarékos kis dobozka hűtené le autónk belsejét? A honlap szerint akár több, mint 40 fokkal is, ami maga lenne a csoda!

Nem hagyhattam ki a lehetőségét annak, hogy ezt a pazar szerkezetet és leírását át ne küldjem e-mailben barátomnak, Härtlein Károly fizikatanárnak aki tanszéki mérnök a BME Fizikai Intézetében és a hazai szkeptikus-mozgalom egyik oszlopos tagja. Ő imádja ezeket és bár éppen nyaralt, azért pár mondatban ecsetelte a világmegváltó kütyüt.

Tőle sem vennék használt autót

Szia!

Éppen nyaralok, de megnéztem. Az a kérdésem, és ha ezt megválaszolod, akkor meg lesz a helyes válasz is: Miért nem a meleg lakásra fejlesztettek először ilyen varázskütyüt?

Komolyra fordítva, az autó felületén KW-okban mérhető a Nap által sugárzott és a kocsi által elnyelt energia, ami hővé alakul. Az áram amit elő tud állítani a szerkenytyű, az jól megtippelhető (milliAmperekben mérhető mindösszesen). A kocsi klímája valamivel nagyobb fogyasztású :-) A kettő felület, a kocsi és a napcella aránya 1:1000 alatti, a Nap javára. Nem gondolnám, hogy kintről hidegebb levegőt szív, csak a bentit kevergeti. Abból meg nem lesz hideg.

Én 68°F (20°C) or more helyett, 68°F (20°C) or less-t írnék! Végül is igazat ír, de mindenki másra gondol... Az igérete, hogy 190 °F (88°C) ból csinál  20°C-t egy kicsit sem hihető tudományos ismeretek birtokában. Tőle sem vennék használt autót. Hivatkozz rám, ha akarsz. Legyen szép napod!

Karcsi