Új sebességkorlátozások az M0-n!

2015.09.28. 13:02 Módosítva: 2015.09.28. 13:44
47 hozzászólás

Soha nem vettem volna észre, ha nem hívják fel rá a figyelmemet. Az M3 és a Megyeri híd közötti szakaszon emberemlékezet óta ott a 80-as korlátozás. Előtte 110, utána, a hídon 100 a megengedett, de ezen a pár kilométeres szakaszon 80. Természetesen szorgalmasan méricskéltek is errefelé, gyanítom, jó bevételi forrás lehetett éveken át.

Aki gyakran jár erre, tudja mire kell figyelni, reflexből lassít. Múltkor Jancsi kutyát vittem ivartalanítás utáni varratszedésre, mikor Péter doktor úr kérdezte, hogy vajon miért van ez a feleslegesnek tűnő korlátozás itt.

Egyetlen magyarázatot tudok mondani az ilyesmire. Sok olyan autópálya- és városi elkerülő szakaszon van hasonló sebességkorlátozás, ahol a közelben sűrűn lakot terület van, ezzel igyekeznek a zajterhelést csökkenteni. Péter doktorúr hümmögött egy sort, majd mikor legutóbb jártam a rendelőben elkapott: nem fogom elhinni, de pár napra rá, hogy beszéltünk a dologról, felemelték a sebességkorlátot 100-ra.

Hát, nehezemre esett elhinni, de ő nem egy olyan ember, akiben ne bíznék, végül is bő tizenöt éve viszem hozzá a kutyáimat, de furcsálltam. Nem is tudom, láttam-e már valaha példát ilyesmire, ilyen zsíros bevételi forrásról csak úgy lemondanának? Ezért ma, mikor arra jártam, készenlétben tartottam a telefonomat, hogy másoknak ne csak elmesélni tudjam, de fényképes bizonyítékot is tudjak mutatni.

És tényleg! Ott virítanak a százas táblák, egymás után több is. Csapdára gyanakodtam, ezért visszafordulva a másik oldalt is megnéztem, de ott is új táblákat találtam. Persze sokan még most is óvatosban nyomják, több autót is megelőztem, amiben nyolcvanra állított tempomattal csorogtak.

Hihetetlen, de igaz: kényelmesebbé, kellemesebbé tették az autózást ezen a szakaszon. Örüljünk ennek együtt, ismeretlenül is foglaljuk aranyba a döntéshozók nevét!