Mohó Hiéna 2015: Barátságos Mirai-arcot kérek!

2015.12.17. 18:06
22 hozzászólás

Meggyőződésünk, hogy az autóknak pofájuk van, s ez a pofa, ha jól sikerül, önmagában is képest rajongást, illetve utálatot kiváltani az adott típus iránt az emberekből. Tanulmányok sora mutatta ki, hogy az ázsiai emberek agyában egészen más jellemzői raktározódnak el az általuk látott emberek arcának, mint például az európaiakéban - többek között ezért is lehet, hogy némi túlzással előbbiek minden európait, utóbbiak minden ázsiait hajlamosak hasonlónak látni.

Azt is tudjuk, hogy az olyan autó, amelynek babaarca van - magas homlok, nagy szem, gömbölyű pofi (l. első Toyota Yaris, Kia Picanto) - sokkal kelendőbb a nők körében, viszont a marcona, fenyegető, szűkre húzott fényszórók, vicsorgó maszk, nagy állal megrajzolt pofa (Audik, BMW-k) az instant get érzését horgasztják fel azokban, akikben túlbuzog (vagy szeretik azt mutatni, hogy túlárad) a tesztoszteron. Vagy esetleg reggel Viagrát vettek be mentolos toroktisztító cukorka helyett.

De vajon bele lehet-e látni a szépet, kedvest, fenyegetőt, intelligenst, avagy akár csak a viccest az autórútsági verseny idei új győztesének, a Toyota Mirainak az elejébe? Van-e, lehet-e ennek a kaotikus pofának bármi köze az emberi archoz?

Arra kérjük az olvasókat - akikbe az édesanyjuk, pasijuk, nőjük, férjük, feleségük, anyósuk, szomszédjuk, főnökök vagy ivócimborájuk közül az egyik biztosan belelát valami szépet, kedveset (esetleg gonoszat) -, hogy próbálják meg saját arcukon lemodellezni a Mirait. Azaz: vágjanak Mirai-pofát, s egyáltalán nem baj, ha ijesztő. Kedves is lehet - kísérletezni mindig lehet... Egy erősen nyers, kidolgozatlan ipari mintadarabot mi magunk is mellékelünk - csak olyan pályázattal induljanak, amelyik ennél jobb. Gondolom, nem lesz nehéz.

A produkcióról készítsenek egy tűrhető minőségű, széltében minimum 1920 pixeles fotót (egy régi kis kompakt vagy közepes okostelefon is tudja ezt, ha valaki nem csökkenti szándékosan a képméretet), töltsék fel egy képmegosztóra (Indafotó, Picasa vagy bármi jöhet), s a kapott url-t a mű rövid, kétmondatos bemutatása kíséretében mellékeljék a jelen poszt alatti kommentmezőbe. Photoshopos trükkökből nem kérünk, olyanokat mi is tudunk, de egy sapka, esetleg szemüveg, a festmények szintkén és Spéter Erzsébet arcpakolásán még innen maradó makeup, rúzs elmegy. Ha valaki minimális segédeszközből tud jót, azt nyilván nagyobbra lehet értékelni, mintha alig látszik az illető arca a kellékektől.

A produkciók leadási határideje most péntek, azaz 2015.12.18, délelőtt 10 óra.

Hogy mi a nyeremény? Egy csodálatos, a művészi teljesítménynek szobrot állító képmás, egy 16 cm hosszú, nagyjából 1:28-as méretarányú, gyönyörűséges, kékeslila Mirai-modell !!!!#@&$ß!!!!!! A pályázók teljesítményét a nevét tagonként is elhallgatni kívánó zsűrink egy szigorúan titkos, de kivételesen szubjektív objektív paraméterrendszer szerint fogja elbírálni.

Csak egy alkotás győzhet! A LEGJOBB.

Az idei karácsonyi hiénákat – köztük a még futó és a már lezárt feladványokat  itt találod egy helyre gyűjtve.