130 hozzászólás

A magyar jogszabályok szerint táblával vagy burkolatfestéssel kell jelezni a mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyeket. Ha a kétféle jelzés közül az egyik a helyén van, már büntethetnek a közteresek. A budapesti gyakorlat szerint büntetnek is, miközben sok helyen kopottak vagy hiányoznak a felfestések, a fa takarja a táblákat, esetleg nem mindkét irányba mutatnak egy kétirányú utcában. A bírság minimum 50 ezer forint, de ha fellebbezel simán lehet 100 is.

Az összeg nyilván a bunkó autósok miatt ilyen magas, hisz tudjuk, milyen sokan tojnak a szabályokra. De mi van, ha valaki csak figyelmetlenségből és a rossz jelzések miatt foglalja el a parkolót, ami a mozgáskorlátozottaknak jár. A rendszer azt is keményen bünteti.

Ebből lett elege egy éve Winklernek, majd készíttetett néhány felfestő sablont, majd pótolta a lakásához közeli parkolóhelyen, amit eltüntetett az idő. Példáját több olvasónk követte, szerte az országban. A Totalcar ZsebTV mai epizódjában megnézhetik, ahogy kezünkbe vesszük a budapesti Visegrádi utcában lévő központi okmányiroda előtti rokiparkolók ügyét, hogy aki nem akar csalni, azt többé ne büntessék meg. Kalandtúra viharos februári széllel, igazoltató közteresekkel és egy ordas nagy hazugsággal. Jó szórakozást és óvatos parkolást mindenkinek!