Úristen, most mi lesz?

13. Belsőség-találkozó 2016

2016.06.02. 15:47
10 hozzászólás

Szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy az ország legrégebbi, tradicionális író-olvasó találkozóját szervezzük már idén tizenharmadszor. Amikor elkezdtük, akkor olvasóink közül sokan még az általános iskola padjait koptatták, másoknak messze volt még a jogosítvány és persze sehol nem volt még a Facebook, az Instagram és a Twitter, melyeknek köszönhetően az emberek közötti kapcsolattartás nem csak gyorsabb lett, hanem be is szűkült a kezünkben tartott képernyőre.

De ez a buli kitartott, pedig azóta öregebbek lettünk, talán bölcsebbek is, de mindenképpen ugyanolyan hülyék, mint voltunk. Mert gyereknek, fiatalnak lenni jó és nincs is szebb annál, amikor az ember leköltözik egy hosszú hétvégére a tópartra a haverokkal, sok láda sörrel, egy hatalmas sütőtárcsával és bandázik egyet.

Oké, tavaly egy kicsit túltoltuk a buli-szekeret, ami a kevésbé intenzív közösségi élményt keresőknek (basszus, hogy összeraktam!) nem tetszett annyira, ettől függetlenül elképesztően jól éreztük magunkat a Bánki-tó partján, ahol hajnalig szólt a funky. Viszont idén visszatérünk oda, ahol tivornyázásaink a szakmaiság biztos alapjain nyugodtak és ahol kicsivel több a tér és a hely, valamint – és ez nagyon fontos – elképesztően kedves embereket ismertünk meg. Plusz ugye ott van az ország talán legszebb kis tava, az árnyékos-ősfás kemping, a sok faház, zuhannyal-konyhával, ami mégis csak egy next level a sátorban ázáshoz képest. A Vadása-tó csak ránk vár, mellette a pazar vendéglátással, ahol igazán kulturált körülmények várnak mindenkit. Focipálya, asztalitenisz, sok hely, csodás tó, remek büfé és persze főzőhely-hegyek. Ha nem láttál még 300 tojásból készült életmentő reggeli rántottát, akkor itt a helyed!

Azonban – hogy némi komolyságot is vigyünk a mókába – kötött programokkal is készülünk. Így az augusztus 12-14. között megrendezésre kerülő 13. Belsőség/Totalcar-találkozó második napján (azaz szombaton) a következő csoportos, sörrelakézbenhátradőlős, lazító workshopokra kerül sor:

- Totalcarról szabadon, avagy minden, amit nem írtunk le és nem is fogunk
- Használtautó-vásárlási workshop
- Fotós workshop
- Vezetéstechnika és csapatás, low-budget autózás

A valóságban ezek jól hangzanak, de igazából mindenről van szó mindig, szóval nem kell ráfeszülni. A lényeg, hogy várunk új arcokat és régi, rutinos találkozó-járókat, hölgyeket, urakat és azokat is, akik nem hölgyek és nem urak. Esténként pedig pofaleszakító autósmozizást szervezünk.

Jegyezd meg, augusztus 12-14., ami elég messze van ugyan, de időben szólunk, hogy tervezhető legyen mindenkinek, aki szeretne eljönni.

Hogy elkerüljük a tavalyelőtti problémákat, így a 24 hely, ami a faházakban foglalható (ez négy darab, egymás melletti hatszemélyes házat jelent) csak rajtunk keresztül igényelhető. Így aki ilyet szeretne foglalni, az legyen felkészülve arra, hogy nem lesz egyedül vagy édeskettesben, a kapacitást maximálisan ki kell használnunk. Aki tehát ide szeretne helyet foglalni, az jelezze e-mailben vagy Facebook-üzenetben nekem (e-mailt innen írhatsz). A faházak foglalási díját utalással előre el kell utalni a megadott számlaszámra (természetesen áfás számlát mindenki kap), amit a válasz e-mailben kap meg minden szobafoglaló. Mindenképpen tüntessétek fel, hány éjszakára érkeznétek! A faházak foglalási ideje június 30.-ig tart, ezek után nem tartják fent nekünk a helyet, hiszen szezon van. A móka 12-én (pénteken) délután kezdődik, ahogy szokott.

Sátrazásra is van lehetőség, lakókocsi/lakóautó is jöhet a díjszabásnak megfelelően, de mindenképpen kérek mindenkit, aki jönne, hogy jelezze itt, a kommentablakban, erre azért van szükség, hogy legalább megközelítően pontos számot tudjunk adni a kemping üzemeltetőinek.

Faház (6 személyes): 3000 Ft+IFA (300 Ft)/fő/éj
Sátorhely ill. kemping területén alvás (aki ott volt, tudja, mire gondolunk): 1500 Ft+IFA (300 Ft)/fő/éj
Lakókocsi, lakóautó: 1100 Ft/éj ill. 1600 Ft/éj.

A parkolás ingyenes ugyan, de ne spekuláljon senki arra, hogy odabent az ingyen parkoló autóban alszol, égett már az arcunk emiatt, ne éljünk vissza a kemping vendégszeretetével. Köszönjük!

Ja, és ne hagyd otthon a fürdőruhát! Irgalmatlanul jó buli lesz! Bármi kérdésed van, azt tedd fel a találkozónak szentelt Facebook-eseménynél!

Mit hozzál magaddal?

Legyünk felkészülve mindenre, fürdőduhától-nagykabátig bármi kellhet. Az étel-ital közös buli, mindenki annyival száll be, amennyivel és amivel gondolja, eddig sem szóltak meg senkit, ha zsebre dugott kézzel sétált be a kapun, de ha volt olyan, aki felvállalt egy komolyabb rántottát (mondjuk 150 tojásból) vagy pörköltet (mint tavaly), akkor azért a tisztesség úgy kívánja, hogy valamivel (nyersanyaggal, lóvéval) beszálljunk a buliba mindannyian.

De ezt nem kell mondanom, felnőtt társaság ez és tudjátok jól, miről beszélek, bár szünidő van, de jól ismert tény, hogy a kekeckedő kisfiúk ilyenkor nem jönnek el, aki pedig ott van, az barát lesz egy életre. Barátok pedig nem irigyelnek a másiktól semmit, pláne nem egy sült kolbászt vagy üveg sört.

A papírtálca, műanyagpohár nyerő, étel-ital minden mennyiségben szintén, zöldség (paradicsomhagymapaprika), bármi, ami egy jó sütögetéshez kell. Ja, maxitárcsát viszünk, de kisebb jöhet, ezen hosszú kaják készülnek majd.