Az atomtraktorba még én is szerelmes lennék

2020.11.24. 17:24
4 hozzászólás

A végefőcím szerint azt láthatja az ember a videóban, milyen is lenne, ha  a Marsot az oroszok kolonizálnák. Mondjuk tök jogos, már csak történelmi okokból is, hogy szívesen elábrándoznak a vörös bolygó meghódításán – nekik már van terük meg volt hadseregük is hasonló névvel. De ahogy a dolgok állnak, a Marson egy villanyautógyáros fogja első földiként rugdosni a kavicsot – már ha egyáltalán lesz valaki, aki eljut oda. A videót elnézve nekem inkább az az érzésem, hogy valahogy így nézett volna ki Owen bácsi és Beru néni farmja a Tatooine-on, ha George Lucas orosznak született volna. És akkor Luke sem egy béna homoksiklóval száguldozott volna, hanem egy rendes, lebegő UAZ kisbuszba (becenevén Buhanka, azaz Vekni) pattanhatott volna.

Tökéletesen, zavarbajtő aprólékossággal van kidolgozva az orosz Cyberpunk Farm. Nem csoda, ha a mindennel felszerelt, atommeghajtású Belarusz traktorba szerelmes a tehenészlány-robot. Az csak természetes, hogy postagalambok helyett hófehér kis drónok turbékolnak a ketrecben. Naná, hogy a mezőn héderelő, fűszálat rágcsáló paraszt feje felett két hold világít. Az orosz telepes a vattakabát alatt egy csíkos katonai trikót hord, mi mást.

Minden apró részlet a helyén van. Illetve hát innen nézve úgy tűnik, hogy ilyen az orosz vidék. De hát mi mást is hihetne az ember, ha még ebben a többéves, de szintén mesteri munkával összerakott paródia-klipben is minden pont így néz ki? (ha nincs meg az eredeti, Kiesza videóját, amit a Hideaway című számhoz készítettek, itt nézheted meg).

Természetesen itt is van csíkos trikó, IZS motorkerékpár (a cyberfarmon a robotok származnak az Izsevszk Dájnamik Korporésöntől), Bonya és Kuzmics egy kék traktorra pattanva hajt ki a falu szélére. Tuti, hogy Buhanka is áll valamelyik kapu mögött. Buhanka nélkül még Mása és a Medve meséje sem létezhet.

Arra azért kíváncsi vagyok, pár évtized múlva a Gazellák lesznek-e az orosz vidék tipikus igáslovai.